“Fake news” – POP TV o “nenavadnih” in “izrednih” sestankih predsednika vlade?

pop tv levi medij
Stavba POP TV (fotomontaža)

Pop TV je v svoji dnevno informativni oddaji 24ur včeaj poročal o – po njihovih navedbah – ‘izrednem” in “nenavadnem” sestanku, ki da ga je sklical premier Janez Janša minuli torek z direktorjem policije, direktorjem NPU, prvim kriminalistom v državi, direktorjem SOVE, ministroma Hojsem in Toninom in državnim sekretarjem za nacionalno varnost Žanom Mahničem.

Namigovanja o izrednem ali nenavadnem sestanku predsednika vlade, o katerem je poročal Pop TV, ne držijo. Kot je razvidno iz vabil, ki smo jih posredovali novinarki Staši Lozar in si jih lahko vsak sam prebere, je imel tisti dan predsednik vlade tri podobne sestanke, in sicer na temo:
a) ocena finančnih in gospodarskih posledic epidemije,
b) ocena socialnih posledic epidemije,
c) ocena varnostnih posledic epidemije.

Tako je premier opravil pogovore z ministri Andrejem Vizjakom, Zvonkom Černačem, Marjano Bednaš (UMAR) in Bojanom Nastavom (SURS) o finančnih in gospodarskih posledicah epidemije, z ministri Janezom Ciglerjem Kraljem, Tomažem Gantarjem, Zdravkom Pocivalškom in Andrejem Šircljem o oceni socialnih posledic epidemije. S predstavniki varnostnih sistemov pa je bil opravljen pogovor o oceni varnostnih posledic epidemije.

Kot je jasno razvidno iz vabil, so bile na vsak sestanek vabljene za izbrano tematiko najbolj pristojne osebe v državi. Bilo bi nenavadno, če predsednik vlade takšnih sestankov v takšni situaciji ne bi organiziral.

Vabila objavljamo v nadaljevanju.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
oblačno
98%
0.5km/h
100%
18°C
19°
17°
17°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.