Poslanca SMC Perič in Simonovič policija naznanila pritiske na njiju.

Poslanca SMC in DeSUS Gregor Perič in Branko Simonovič opozarjata na pritiske ob poskusih oblikovanja nove vlade.

Gregor Perič in Branko Simonovič opozarjata na pritiske

Potem ko se je sprva ob Peričevem domu pojavil plakat z napisom Heroj ali izdajalec?, so bili danes v Izoli plakati z enakim sporočilom še s fotografijo Simonoviča in poslanca Feliceja Žiže. Simonovič in Perič sta to prijavila policiji.

Simonovič in Perič sta v pisni izjavi dogodke označila za nedopustne, saj poslance pri njihovem delu varuje ustava in niso vezani na kakršnakoli navodila, piše STA. Plakati ob Peričevem domu v bližini Izole so se pojavili v noči na torek, danes s podobnim sporočilom in fotografijami treh poslancev pa tudi na več mestih po Izoli. Na plakatih je fotografija poslanca z napisom “Heroj ali Izdajalec?”. Simonovič in Perič sta oba dogodka naznanila na Policijski postaji Izola, ta pa je obvestila državno tožilstvo. Policija bo spremljala nadaljnji razvoj dogodkov, sta pojasnila.

Kot sta navedla, se v zadnjih dneh pritiski na poslance le še stopnjujejo. Ob tem se jima zdijo povsem nedopustni politični pritiski na poslanca italijanske narodne skupnosti Feliceja Žižo, saj ustava narodni skupnosti zagotavlja posebne pravice in povsem drugačen in nestrankarski položaj v kateri koli koaliciji, piše STA.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
74%
2.6km/h
75%
-3°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA