parlament anketa raziskava
Slovenski parlament, foto: NSi

Direktor Sove Janez Stušek je okužen z novim koronavirusom. ker je bil v stiku z nekaterimi poslanci in tudi s predsednikom parlamenta bo potrebno testiranje na novi koronavirus.

JE OKUŽENIH NEKAJ POSLANCEV?

Direktor Sove Janez Stušek je okužen z novim koronavirusom. Ker se je v petek udeležil seje Knovsa, vseh devet članov zdaj čaka testiranje, je potrdil tudi predsednik DZ Igor Zorčič. Dogajanje bi lahko vplivalo na za sredo predvideno glasovanje o nezaupnici vladi Janeza Janše, o tem bo odločil kolegij. Predsednik DZ Zorčič je navedel še, da bo “o seji v torek odločil kolegij, poslanci pa se bodo testirali,” poroča Planet TV.

Ker je bil Stušek v stiku s člani komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) obstaja možnost, da je okuženih več poslancev različnih poslanskih skupin, članov Knovsa, kar pod vprašaj postavlja sredino izvedbo seje, na kateri bi razpravljali in glasovali o nezaupnici Janševi vladi.

Na testiranje bodo torej mogli: Nemec Matjaž, Medved Rudi, Bah Žibert Anja, Gregorčič Monika, Jelinčič Plemeniti Zmago, Dejan kaloh, Korče Jerca, Pavlin Blaž in Sitar Primož, ki je bil s koronavirusom že okužen, ter sekretarka Zajc Anja.

O seji bodo poslanci odločali v torek na kolegiju predsednika Državnega zbora.

PM