anica bidar
slika: maribor.info

Tudi danes bo za policijo težak dan, saj se bodo ponovno morali soočiti z protestniki, katere bo vodila vedno glasna (a le na jeziku) Anica Bidar.

BODO DANES SPET NASILNI PROTESTI?

Danes so ponovno napovedani protesti, kjer civilna iniciativa Maske dol z vedno glasno Anico Bidar napoveduje demonstriranje pred parlamentom. Napoveduje se, da bi se protestu pridružil tudi Anis Ličina, ki je bolj poznan po povezavah v kriminalnem podzemlju. Čeprav je bila Anica Bidar celo tiskovna predstavnica Zedinjene Slovenije pa se Šiškovi vardisti distancirajo od protestov.

“Glede na to, da se napoveduje tudi prisotnost nemirnih skupin, je varnostno tveganje povišano, medtem ko petkovi kolesarji niso predstavljali tako visoke nevarnosti za javni red, čeprav so kršili množico zdravstveno-varnostnih ukrepov,” varnostno situacijo na današnjem protestu v Ljubljani, ki se bo pričel ob 14.00 uri, ocenjuje nekdanji direktor Sove in strokovnjak za varnostna vprašanja Andrej Rupnik, piše Demokracija.

Bidarjeva zavrača nasilje na protestu, a poziva k opremi z lesenim orodjem. Opozorila je, da bo protest potekal mirno, protestnikom pa sporoča, da nasilje ni zaželeno. Sprva si je iniciativa z njo na čelu želela, da bi protestnike v znak za svojo varnost prinesli zajeten kos lesenega orodja, a kot so ugotovili je bolje, da ne. Vse tiste, ki bodo jutri prišli v Ljubljano v znak miru sporoča, da s seboj prinesejo metlo ali slovensko zastavo.

Sicer pa Bidarjeva že danes klati neumnosti po družbenih omrežjih. Trdi da je dobila opozorilo, da bo manjša skupina napadla policiste na protestu in da bodo poskušali ubiti mene. Za vsem tem naj bi stal PV Janša in bo prikazano, kot da on nima nič s tem. To sporočilo mi je posredoval prijatelj, ki je tudi slišal ta pogovor.

Bidarjevo, ki se predstavlja, kot organizatorka tega nelegalnega protesta, bi morali policisti seveda pridržati, glede na to, da bo s seboj imela tudi metlo, pa se na twitterju sprašujejo, če ne bo kar na metli odletela domov.

PM