Poslanci Levice in SD obveščeni, da se kuhajo izgredi in so pobegnili s prizorišča

Generalni direktor policije napoveduje posledice za organizatorje protesta, zagotovo bo eden od osumljenih tudi organizator Zoran Stevanović.

S PROTESTA POBEGNILI POSLANCI LEVICE IN SD

“Rada bi povedala, da je bil včeraj zelo težek dan, neprijeten, ki je izkazoval napad na demokracijo, javno zdravstvo in napad na lastnino,” je v izjavi za medije dan po protestih proti uveljavitvi pogojev PCT povedala poslanka SDS Mojca Škrinjar

“Poleg tega, da je bilo delo ovirano, smo se počutili zelo ogroženo. Število ljudi se je namreč hitro višalo in nasilje se je stopnjevalo. Mislim, da je to nedopustno, vsi ki smo bili tam smo se počutili ogrožene. To ni način, da se izraža volja ljudi. Načini so drugi in naj povem, da je to oster protest naše stranke proti takšnim načinom izražanja mnenj,” je zaključila Škrinjarjeva.

V javnost pa je prišla tudi informacija, da so se določeni poslanci Levice in SD lahko pravočasno umaknili iz parlamenta na podlagi prejetega sporočila o nasilju, ki naj bi sledilo protestom. Piše Nova24TV!

Vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič je poudaril, da v stranki podpirajo pravico do izražanja mnenj, protestiranja in združevanja, a je potrebno postaviti jasno mejo, ko se “tovrstne aktivnosti sprevržejo v nasilje”. V SMC se po Peričevih trditvah zavedajo “da situacija v času epidemije ni enostavna, a da boljše rešitve kot cepljenje in testiranje za odprto družbo in čim manj hospitaliziranih ni.” Je pa vsekakor zanimivo, da so po Peričevih informacijah s prizorišča še pred izbruhom nasilja pobegnili določeni opozicijski poslanci, ki naj bi prejeli sporočilo, naj se umaknejo. Po Peričevih trditvah je šlo za poslance SD in Levice.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.