Stranka SD le “nabija” o stanovanjski problematiki. A doslej ni naredila nič!

fajon sd
Vodilni, stranke SD, Slika: Nova24TV

Še pomnite, tovariši? Če kje, so slovenski komunisti v novejši zgodovini, vse od 1945. leta do danes, vedeli in znali, kako učinkovito rešiti vprašanje pomanjkanja stanovanj. Preko trupel in to DOBESEDNO!

REŠEVANJE STANOVANSKE PROBLEMATIKE PO SOCIALISTIČNO

Tako, kot nekdanjim komunistom je tudi današnjim Socialnim demokratom z njihovo predsednico Tanjo Fajon na čelu, skrb za stanovanja ena od prioritet. Oziroma, naj bi bila. Kot “sramotni” nasledniki revolucionarnih klavcev leta 1945, za stanovanja odkar so bili v vladi niso naredili popolnoma nič. No ne ravno nič. Stranka SD si je zastonj prilastila številne objekte po Sloveniji. Tudi za famozno judovsko vilo sredi Ljubljane ni plačala NIČ.

Tako čez palec, so bili komunisti v zadnjih 75 letih na oblasti vsaj 65 let in v teh 65 letih so vprašanje stanovanj reševali na različne načine. Leta 1945 po zmagi revolucije je bil prvi korak za manjše povpraševanje po stanovanjih rešen z kraškimi brezni v Kočevskem rogu, z Barbara rovom in še kakih 700 moriščih po celotni Sloveniji. Drugi korak, ki je sledil prvemu je bila nacionalizacija stanovanjskega fonda kolaborantom nekdanjih okupatorjev, židovski populaciji, (primer Levstikove in sedeža SD), kapitalistom, veleposestnikom….. s čimer je bil rešen stanovanjski problem revolucionarnih zmagovalcev. Piše portal Informer.

Lažno skrb za stanovanja vlečejo ponosni nasledniki zveze komunistov že odkar vedo zase. Se spominjate nagovora iz leta 2008, rdeče poslanke Brede Pečan?

Celo ponosni naslednik zveze komunistov Marko Koprivc, je tako rekoč priznal, da ni bilo na področju stanovanjske politike od začetka osamosvojitve narejenega praktično nič. In res je, Koprivc, Socialni demokrati, ki so bili do sedaj v skoraj vseh vladah, niso naredili, kljub silni hvali, popolnoma NIČ.

In zanimivo. V neslavno družbo tistih, ki so nekoč obljubljali stanovanja, torej  Kidriča, Kardelja, Popita, Kučana, Ribičiča, Bekeša, Pahorja, Lukšiča, Židana in še katerega vrlega komunista, bi sedaj rada prišla še Tanja Fajon. No s tem da so Kidrič, Kardelj, Popit in še kdo reševali stanovanjsko problematiko le za svojo rit.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.