Dajan Kaloh
Dajan Kaloh, zajem slike, Nova24TV

V parlamentu je včeraj potekala zanimiva razprava o sovražnem govoru v naši družbi in na sploh. Na čase polemična razprava je dosegla eno skupno točko, da je kakšno koli nasilje neprimeren način za izražanje mnenja.

Andrej Rajh nad Davorina Kopšeta. Kaloh ga je vzel v bran

Zadnje čase smo priča sovražnemu in neprimernemu izražanju, tako na ulicah, kot tudi na družbenih omrežjih. Priča smo žaljivim plakatom in napisom, packanju po stenah, po pročeljih verskih objektov ipd. V parlamentu pa včeraj nismo slišali nič novega. Vsak je vlekel na svoj mlin. Levi so obtoževali desne, desni so obtoževali leve.

No “osmoljenec” dneva pa je bil zagotovo mariborski poslanec Andrej Rajh iz stranke SAB, ki si je za svojo tarčo izbral invalida na invalidskem vozičku Davorina Kopšeta, sicer člana SDS. Davorin, ki življenje preživlja na invalidskem vozičku, je sicer zelo aktiven tudi na družbenih omrežjih, saj je to eden redkih načinov komuniciranja. Njegovi zapisi, pa niso bili všeč levosučnemu Rajhu, ki je zapise Kopšeta posploševal in jih predstavljal izven konteksta. No mariborski poslanec SDS, Dejan Kaloh je tako poslancu SAB razložil par stvari.

Upajmo le, da je Rajh, sedaj razumel Kalohov odgovor.

PM