Poslanka svobode užalila 57.000 ljudi! “Mi smo dolžni teptati voljo ljudstva!”

Lucija Tacer, zajem slike RTV

Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno, pravi 3. člen ustave Republike slovenije.

V zgodovini slovenskega parlamentarizma se še ni zgodilo, da bi imela oblastna večina tako ponižujoč odnos do lastnih volivcev. Izjava, ki v javnosti močno odmeva, pa je izjava Lucije Tacer, diplomantke ekonomije in politologije, ki trenutno zaključuje študij na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.  ki je dejala, da čuti dolžnost, da se potepta volja ljudstva.

 V bistvu je referendum neposreden demokratičen postopek oziroma glasovanje, kjer prebivalci določenega območja ali tvorbe z volilno pravico na podlagi referendumskega vprašanja odločajo o ustavi, zakonih ali drugih pravnih aktih ter vprašanjih, pomembnih za družbo. Predstavlja enega od temeljev neposredne demokracije. Diplomantka ekonomije in politologije tega očitno ne ve.  

Čas bi že bil, da nekateri poslanci Gibanja svoboda nehajo že plesati, se  sprenevedati in da prenehajo žaliti ljudi. 

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
90%
1.5km/h
100%
1°C
3°
-0°
1°
Fri
4°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-7°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA