Anketa! Ali bi moral Miha Kordiš zaradi afere “njiva” odstopiti, kot poslanec?

Miha Kordiš, slika, tweeter

Velik zagovornik pravic delavcev, se je ujel v lastno zanko. Leta 2017 je ustanovil zavod NDP Tozd, prek katerega ima v lasti njivo, na kateri prostovoljci, ki so v enem letu opravili 800 ur, delajo brezplačno. Kljub temu, da je v ustavnem aktu zavoda zapisano, da bodo v enem letu zaposlili najmanj enega delavca, v naslednjem letu pa še najmanj dva, Kordiš doslej ni zaposlil še nikogar. Od države pa je prejel kar 8000 evrov. Kakšno pa je vaše mnenje? Anketo najdete ob koncu članka!

Minister za delo Luka Mesec in inšpektorat za delo, ki ga vodi od vlade nedavno imenovani vršilec dolžnosti Luka Lukić, sicer nekdanji novinarski sindikalist, še vedno molčita o lažnih obljubah o zaposlovanju poslanca in predsedniškega kandidata Levice Mihe Kordiša, ki jih je dal z namenom ustanovitve socialnega podjetja. Tudi Kordiš sam nam še ni odgovoril na vprašanji, ali bo vrnil osem tisoč evrov davkoplačevalskega denarja, ki ga je dobil na račun podjetja, in ali bo odstopil kot poslanec. DZ je sicer februarja 2018 sprejel novelo zakona o socialnem podjetništvu, ki je odpravila zahtevo, da mora socialno podjetje v roku enega leta od registracije zaposliti vsaj eno osebo, v roku dveh let od registracije pa vsaj dve osebi. Kordiš, ki je socialno podjetje ustanovil leto pred tem, je glasoval proti spremembi zakona.

Kakšno je vaše mnenje? Bi Miha Kordiš zaradi te afere odstopiti, kot poslanec?

Vprašanja o Kordiševi aferi bi morali podati tudi na FURS-u, zagotovo pa si se morala oglasiti tudi komisija za preprečevanje korupcije.

 

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
92%
1km/h
100%
0°C
3°
-2°
2°
Wed
2°
Thu
3°
Fri
2°
Sat
1°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA