Posledica volitev! Pod Janšo bi dobili za 29€ višjo plačo, pod Golobom le 11€!

golob robert
Robert Golob, slika je simbolna, Demokracija

Poslanci so po celi seriji postopkovnih zapletov in vetu državnega svet potrdili spremembe zakona o dohodnini, ki bo v uradnem listu predvidoma objavljen v ponedeljek.

Čisto povprečen izračun, daje prav zanimive izračune. Povprečno plača je zdaj 1323 evrov neto (brez upoštevanja morebitnih olajšav zaradi otrok). Po novem letu boste za isti bruto dobili 11 evrov več, saj se bo splošna olajšava dvignila za 500 evrov. Janšev dohodninski zakon je predvideval zvišanje olajšave za tisoč evrov, kar bi pomenilo 22 evrov višjo plačo. Preračunano na celo leto vam bo Golob dal 130 evrov, Janša pa bi vam dal 260 evrov (pri množenju smo upoštevali dve decimalki mesečnega prihranka). Piše portal Žurnal24.

To pa še ni vse. Janšev zakon je predvideval, da se bodo meje razredov in olajšave uskladile z inflacijo, ki je zdaj visoka. Če pri povprečni plači upoštevamo še višje meje dohodninskih razredov, kakršne bi bile, če bi ostal v veljavi Janšev zakon, bi bila neto plača prihodnje 29 evrov višja kot je zdaj. Preračunano na celo leto bi nekomu s povprečno bruto plačo ostalo 347 evrov več kot mu zdaj oziroma 217 evrov več kot mu bo zaradi Golobove dohodninske antireforme.

Še vedno plešete?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
86%
100%
-1°C
0°
-3°
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA