Hočka sramota! Cesta kot iz prejšnjega stoletja

Ta članek bi zagotovo sodil v rubriko, “saj ni res, pa je”. Med tem, ko v občinah po Sloveniji skrbijo, da so ceste primerne za uporabo, tudi iz vidika varnosti prometa, pa je ena izmed cest v občini Hoče-Slivnica, izgleda, kot bi bila iz prejšnjega stoletja.

Očitno županu Marku Soršaku za Cesto ob ribniku, ki seveda ni neka kolovozna pot, ampak vodi do ljudi, ni mar. Tam namreč aktualnega župana ne marajo preveč, oziroma, kot pravijo domačini, župan tam ne vidi kakšnega posebnega dobička. Zato tudi cesta ostaja bolj kolovozna pot, vse bolj primerna za konjsko vprego, kot za avtomobil.

Ob tem se sprašujemo, kaj dela pregledniška služba? Le-te je dolžna nadzirati vsa dogajanja, ki lahko vplivajo na občinsko javno cesto in promet na njej, ter preverjati (vizualni pregled) stanje vseh sestavnih delov občinske javne ceste in drugih prometnih. Seveda je ta služba dolžna opozoriti povzročitelja in obvestiti strokovno službo občine in občinskega inšpektorja za ceste, pri večjih kršitvah pa tudi policijo.

Le kdo bo odgovoren, če se na taki cesti komu kaj zgodi, kdo bo odgovarjal za morebitne nesreče na tej, kar sorazmerno kar prometni cesti.

Pregledniška služba v občini Hoče-Slivnica, opravlja preglede občinskih javnih cest in drugih prometnih površin najmanj enkrat tedensko. V obdobjih neugodnih vremenskih razmer in v drugih primerih, ki lahko ogrožajo občinsko javno cesto ali promet na njej se pogostost in obseg pregledov prilagodi razmeram. Pregled se opravi takoj, ko to omogočajo vremenske razmere ali ko preneha nevarnost, zaradi katere je lahko ogrožena varnost preglednika.

Temu očitno v občini Hoče-Slivnica še vedno rečejo cesta. Sredi 21-stoletja v moderni družbi. Mogoče nebi bilo slabo če bi se župan, namesto jutranje kavice odpeljal do te ceste, kjer se je še pred nedavnim smejal s plakatov in bi končno dognal, da živimo v 21-em stoletju.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
93%
0.5km/h
100%
-0°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA