Posnetki akcije policistov ob vdoru “anticepilcev” na TV Slovenija.

televiziji
zajem slike

“Gre za hud napad na našo hišo in javni medij. To obsojamo v najostrejši obliki. V štirih mesecih je bilo vloženega veliko truda, da bi to stanje popravili.” Je za oddajo Odmevi dejal generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough.

Protestniki so z današnjim nasilnim vdorom v prostore Televizije Slovenija grobo zlorabili pravico do miroljubnega protestiranja. Od pristojnih institucij pričakujemo odločno ukrepanje. RTV Slovenija je po mesecih nadlegovanja s strani protestnikov t. i. gibanja OPS danes postala tarča nesprejemljivega in zavržnega napada, pravi vodstvo RTV.

“Že od maja na RTV-ju opozarjamo na razmere pred stavbo in na to, da protestniki nadlegujejo zaposlene in goste, ki pridejo na televizijo. Na policijo smo poslali že več prijav. Upam, da je to streznitev za vse in da nas bodo zaščitili. To je nedopusten napad na medij, novinarstvo in demokracijo,” je povedala odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič.

“Danes okoli 19. ure se je na Kolodvorski ulici odvijal prijavljen protestni shod. Okoli 20.30 je nekaj oseb vstopilo v stavbo tamkajšnje medijske hiše. Pri tem niso upoštevali ukazov varnostnika, zaradi česar so na kraju posredovali policisti, ki so zagotovili javni red. Policisti o dogodku nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper kršitelje ukrepali skladno z zakonodajo,” so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Dejanja ki ji počenja skupina anticepilcev skupaj z Ladislavom Troho je obsodbe vredno dejanje. Tak “zakon ulice” je nedopusten v naši družbi. A zanimivo, ravno to zagovarja RTV Slovenija, ki se rada poistoveti s petkovimi “kolesarji”, ki od Trohinih “anticepilcev” niso nič boljši.

P.M.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.