“Pošteni” Kordiš s socialnim podjetjem, kar do državnega denarja?

Miha Kordiš, zajem slike

Kandidat za predsednika republike Miha Kordiš je leta 2018 ustanovil zavod NDP Tozd. Gre sicer za njivo, na kateri prostovoljci, ki so v enem letu opravili 800 ur, delajo brezplačno.

Seveda ni problem, če ima kateri od poslancev zavod, ali prostovoljno društvo. A pri Kordiš se zgodba zaplete. V ustanovnem aktu zavoda je zapisano, da bodo v enem letu zaposlili najmanj enega delavca, v naslednjem letu pa še najmanj dva. Kordiš namreč ni zaposlil še nikogar. Njegov zavod je navkljub temu od ministrstva za kmetijstvo prejel nekaj več kot osem tisoč evrov.

Kordiš pa je v zagovor povedal, da je ustanovnem aktu glede zaposlitev, le “formalni pogoj zakonodaje, da smo lahko pridobili status socialnega podjetja” Tako izigravanje zakonu je več, kot očitno neproblematično? Čeprav imajo na spletni strani zapisano “domača delovna mesta, pošteno plačilo in socialna varnost”, pa so ljudje opravili 800 prostovoljnih ur, za katere niso bili plačani. Kam pa je šlo 800 evrov?

Napisi na spletni strani Kordiševega zavoda

Čakamo torej le še FURS, finančni urad in policijo?

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
90%
6.2km/h
100%
3°C
4°
1°
2°
Wed
1°
Thu
2°
Fri
2°
Sat
3°
Sun

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA