“Pošteni” Kordiš s socialnim podjetjem, kar do državnega denarja?

Miha Kordiš, zajem slike

Kandidat za predsednika republike Miha Kordiš je leta 2018 ustanovil zavod NDP Tozd. Gre sicer za njivo, na kateri prostovoljci, ki so v enem letu opravili 800 ur, delajo brezplačno.

Seveda ni problem, če ima kateri od poslancev zavod, ali prostovoljno društvo. A pri Kordiš se zgodba zaplete. V ustanovnem aktu zavoda je zapisano, da bodo v enem letu zaposlili najmanj enega delavca, v naslednjem letu pa še najmanj dva. Kordiš namreč ni zaposlil še nikogar. Njegov zavod je navkljub temu od ministrstva za kmetijstvo prejel nekaj več kot osem tisoč evrov.

Kordiš pa je v zagovor povedal, da je ustanovnem aktu glede zaposlitev, le “formalni pogoj zakonodaje, da smo lahko pridobili status socialnega podjetja” Tako izigravanje zakonu je več, kot očitno neproblematično? Čeprav imajo na spletni strani zapisano “domača delovna mesta, pošteno plačilo in socialna varnost”, pa so ljudje opravili 800 prostovoljnih ur, za katere niso bili plačani. Kam pa je šlo 800 evrov?

Napisi na spletni strani Kordiševega zavoda

Čakamo torej le še FURS, finančni urad in policijo?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.