Potrebujete 25000 lončkov? Občina vam jih z veseljem proda

Občina ne ve kaj bi s 25000 plastičnimi kozarčki?

Mariborska občina bo letos ponovno skušala prodati povratne plastične kozarčke, ki so se do leta 2017 uporabljali na javnih prireditvah, zdaj pa so že dobro leto v skladišču. Občina je leta 2014 kupila 50 tisoč kozarcev za 48 tisoč evrov, zdaj jih slabo polovico prodaja za manj kot pet tisočakov.

Zakaj se je izjalovil sistem povratnih plastičnih kozarcev, ki jih je občina pred leti vpeljala na prireditve, zato da bi zmanjšali količino odpadkov? Javna uprava naj baje ne bi opravljala nalog, kot je izvajanje kavcijskega sistema na javnih prireditvah. Tako prodajajo več kot 20.000 poll itrtskih plastičnih kozarcev za večkratno uporabo, in sicer za 4.890 evrov. Na toliko je namreč njihovo vrednost ocenil cenilec. Konec leta 2017 so objavili javni poziv za zbiranje ponudb, na katerem so želeli da bi nekdo te kozarce odkupil in jih uporabljal na javnih prireditvah.

Za nakup kozarcev takrat ni bilo interesentov, zato bodo poziv letos ponovili, poroča radio Maribor.

Če torej  potrebujete kozarčke, kar po njih. Približno 25000 kozarčkov boste dobili le za 5000 evrov. Razliko pri nakupu saj je 50000 kozarčkov, stalo skoraj 50.000 evrov pa bomo plačali očitno davkoplačevalci.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.