POZOR! Lažni predstavniki Elektra Maribor želijo v vaš dom!

slika je simbolna

Z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, neznanci vstopajo v stanovanja ter ‘preverjajo elektriko’ in pridobivajo podatke o števcu oz. električnem priključku. V preteklih dneh naj bi zaznali ponoven pojav nepoštenih poslovnih praks, v smislu zavajanja uporabnikov Elektra Maribor. Piše portal Maribor24.

Kaj v bistvu neznanci želijo od vas?

• Z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri Elektro Maribor, vstopajo v stanovanja ter ‘preverjajo elektriko’ in pridobivajo podatke o števcu oz. električnem priključku.
• Od vas zahtevajo podatke o merilnem mestu, porabi, zadnji račun za dobavo električne energije, pregled električnega števca.
• Prepričujejo vas v podpisovanje pogodb oz. aneksov.
• Na vašem domu želijo opraviti anketo.
• V primeru, da ne podpišete pogodbe, vam zagrozijo, da boste v tem primeru deležni slabše storitve, v kolikor bodo težave z omrežjem.
• V primeru, da ne podpišete pogodbe, vam zagrozijo z odklopom.
• V primeru, da odklonite sodelovanje postanejo neznanci nemirni in nespoštljivi.
Pri Elektru Maribor priporočajo posebno previdnost; v primeru  dvoma v identiteto osebe pa predlagajo, da se zahteva identifikacija osebe. “Ne podpisujte listin, ki bi vam jih morebiti nepooblaščene osebe izročale v podpis. Sodelavci družbe Elektro Maribor sicer na terenu trenutno izvajajo vzdrževalna dela ter odčitavanje števcev za potrebe obračuna. S seboj pa imajo dokumente za identifikacijo.
Previdnost torej ni odveč!
M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.