Pozitivna zgodba! V Košakih po maši delijo kruh!

Cerkev v Košakih

Na današnjo prvo adventno nedeljo je ta pozitivna zgodba kot naročena. Prihaja pa iz ENE ene najbolj prepoznavnih cerkva, na Košakih, kjer vedo kaj je to dobrodelnost in pomoč.

Po maši delijo kruh pomoči potrebnim

Z geslom Dobro iz vsakega srca so prežete aktivnosti letošnjega tedna karitas, ki je ta teden, torej od ponedeljka do prve adventne nedelje, 1. decembra. Teden so na poseben način zaznamovali z raznovrstnimi dogodki in prireditvami, s katerimi so zbirali prispevke za pomoči potrebne. Sicer pa so v župnijskih karitas zelo aktivni že med letom, piše Večer.

Župnijska karitas v Košakih se tako, kot vse humanitarne organizacije srečujejo z vedno večjimi in številčnejšimi socialnimi stiskami sokrajanov, kjer gre predvsem za starejše ljudi, družine z več otroki, za brezposelne. V zadnjih letih zato vsako nedeljo po sveti maši delijo vrečke s kruhom in pekovskimi izdelki. Vsak teden je zadolžen eden od prostovoljcev, da gre s svojim avtomobilom na Nadškofijsko karitas, kjer prevzame pekovske izdelke, ki jih sicer vsak dan donirajo različne mariborske trgovine. Pekovski izdelki se pripravijo v vrečicah, kjer jih ljudje lahko vzamejo. Nikoli nobena vrečica ne ostane.

Pohvalno bi lahko dejali. Hkrati pa žalostno, saj je očitno v Mariboru še veliko ljudi, ki potrebujejo pomoč.

GM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.