POZOR! Na Hrvaškem rekordno število okuženih! Preverite kakšno je stanje ob morju?

HRVAŠKA

Hrvaška drvi v rdeči sezam držav. Včeraj je dosegla nov rekord in nič ne kaže, da bi se stanje izboljšalo. Kaj to pomeni za dopustnike?

Največji dnevni porast okužb na Hrvaškem!

Neverjetno, Na Hrvaškem so v preteklem dnevu potrdili 140 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največje dnevno število okuženih od 25. februarja, ko so potrdili prvo okužbo. Za boleznijo covid-19 je umrla še ena oseba.

Potem ko so v petek na Hrvaškem potrdili rekordno število novih okužb, se situacija ne umirja. V zadnjih 24 urah so namreč potrdili 140 novih okužb, je objavil glavni štab civilne zaščite na Hrvaškem. V Slavoniji so v zadnjih 24 urah potrdili kar 69 okužb, v Zagrebu pa 35. Na obalnem območju so v splitsko-dalmatinski županiji potrdili 12, od tega jih je deset v Splitu. V osmih primerih gre za osebe, ki so bile pred tem v stiku z obolelimi, v štirih primerih pa je epidemiološka poizvedba še v teku.

Tudi na Hrvaškem so porastu števila okuženih v zadnjem času prispevali potniki iz Srbije in BiH, zato so v tej državi poostrili nadzor na meji. A očitno še vedno ne dovolj. Potniki, ki želijo vstopiti na Hrvaško iz tretjih držav, bodo morali v obvezno samoizolacijo, če niso med izjemami začasne prepovedi vstopa v državo.

Na območju Istre so potrdili štiri nove primere okužb. Dve osebi sta bili pred tem v stiku z okuženima osebama, za eno osebo je epidemiološka preiskava še v teku. V četrtem primeru gre za oskrbovanca doma starejših v Umagu. Okužbo so odkrili med pregledom v puljski bolnišnici, kamor so ga odpeljali zaradi osnovne bolezni. Po potrjeni okužbi so v domu sprejeli vse predvidene ukrepe za takšne primere.

Sedem novih okužb so potrdili na področju zadrske županije. V dveh primerih gre za okužbe, povezane z nedavno poroko. V preostalih petih primerih so se oboleli okužili drugje. Trenutno imajo na območju 43 aktivnih primerov.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
42%
4.6km/h
20%
8°C
9°
7°
6°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA