POZOR! Obeta se velika stavka upravnih enot po Sloveniji! Preverite kdaj bodo uradi zaprti!

Upravna enota Maribor. slika Maribor24

Golobovi vladi očitno ne kapne. Po opozorilni stavki upravnih enot prejšnji mesec se stanje ni nič izboljšalo. Upravne enote so zato že izdale dopis o začetku splošne stavke Upravnih enot v Sloveniji.

Zaposleni na 54 od 58 upravnih enot so napovedali stavko. Stavkali bodo vsako sredo, dokler vlada ne bo uslišala njihovih zahtev po izboljšanju materialnega položaja zaposlenih. Sreda je za ljudi, ki urejujejo  zadeve na Upravni enoti najbolj primeren dan, saj so uradi odprti do 18. ure. Stavkali ne bodo edino le v Lenartu, Ljutomeru, Tržiču in Laškem.


“Teoretično dopuščamo majhno možnost, da bi se dogovorili za nekaj, kaj bi omogočilo preklic stavke tik pred zdajci. A realno tega ni pričakovati. Bojim se, da osnove za preklic stavke ne bomo imeli,” je za N1 povedal predsednik konference sindikata upravnih enot in predsednik sindikata ljubljanske upravne enote na Tobačni Dragan Stanković.

Zaposleni na upravnih enotah med drugim zahtevajo povišanje plače vsem zaposlenim za sedem plačnih razredov in izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih. Prav tako zahtevajo takojšnjo ureditev dodatka za blagajniško poslovanje in zaposlitev dodatnih kadrov.

Iz mariborske Upravne enote sporočajo, da bodo v sredo torej zaprti, oziroma ne bodo delali. Stavka bo sočasno potekala na lokacijah Ulica heroja Staneta 1 in Prešernova ulica 6. Prav tako ne bosta v sredo delovala krajevna urada Hoče Slivnica in Rače Fram, ki poslujeta na območju Upravne enote Maribor. Stavkali bodo tudi na Upravni enoti Pesnica in na krajevnih uradih povezanih s to Upravno enoto.

Več o tem jutri…

.

VREME

Maribor
rahel dež
86%
5.7km/h
100%
5°C
6°
4°
4°
Tue
2°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
4°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.