V naslednjem tednu se obetata kar dva velika protesta.

protest

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Naslednji teden se pričakujeta kar dva velika protesta. najprej bodo na ulice odšli kmetje, za tem pa še nezadovoljni državljani, kjer se jim bodo pridružili tudi Ruparjevi upokojenci,


Že februarja je po Sloveniji potekalo več protestnih shodov, na katerih so kmetje opozarjali na stanje v kmetijstvu, pri čemer so poudarili niz zahtev do vladajoče politike, med drugim zaščito kmetijskih zemljišč, prevetritev OMD-plačil in zmanjšanje birokracije.

Predsednik sindikata slovenskih kmetov Anton Medved je pozval k mirnim in kulturnim protestom, meščanom Ljubljane, pa se je vnaprej opravičil za nevšečnosti in obenem prosil za razumevanje, saj se borijo “za svoje pravice”. Protest so sicer pripravljeni zamrzniti, če bodo z vlado do petka dosegli konkreten napredek. A možnosti za to, so zelo majhne.

Protest kmetov, slika Utrip Ljubljane

Dva dni kasneje pa Slovenijo čaka še en, veliko večji in glasnejši protest nezadovoljnih državljanov, ki bo potekal na Kongresnem trgu. Shodu na katerega vabi predsednik največje stranke v državi SDS; Janez Janša se bodo pridružili tudi Ruparjevi upokojenci, ter zagovorniki Glasu za otroke Aleša Primca. Protest proti Golobovi nesposobni vladi bo potekal pod sloganom DOVOLJ.

Vseslovenski shod, proti nesposobni Golobovi vladi se bo odvijal na Kongresnem trgu ob 17. uri. Protest bomo tudi na portalu e-maribor.si neposredno prenašali.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

.

VREME

Maribor
dež
85%
4.1km/h
100%
5°C
6°
4°
4°
Tue
2°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
4°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.