Pozor pri nakupu vinjet

Vir: Dars

Že nekaj let se okoli novega leta poveča število prevar, ki se nanašajo na nakup vinjet. Tako je tudi letos.

Tržni inšpektorat RS je prejel številne prijave in vprašanja potrošnikov v zvezi s ponudbo letne vinjete za leto 2018 s 50% popustom preko spletne strani http://www.hallokupon.si. Nakup vinjete preko te spletne strani ali plačljive telefonske številke 0038690142820, odsvetujejo. Po informacijah se na tej številki nihče ne odziva. Prav tako tudi na policiji in Si-Certu (Slovenian Computer Emergency Response Team) svetujejo, da ljudje ne kličejo navedene telefonske številke. V primeru, da so že klicali in so oškodovani, pa naj podajo prijavo policiji.

Iz Si-Certa, kjer so v nedeljo opozorili na poskuse prevare, so sporočili, da so neznanci na več telefonskih številk v Sloveniji poslali SMS sporočilo o ugodnem nakupu vinjete, kar za 50 % ceneje, ki jo lahko kupijo na spletni strani Hallo kupon ali telefonski številki 0038690142820. Podatka o tem koliko ljudi je bilo prevaranih nimajo, sklepajo pa, da je bilo oškodovanih okoli 10 % posameznikov, pri ostalih 90 % pa je bilo zgolj opažanje brez oškodovanja.

Ob tem Direkcija za avtoceste (Dars), sporoča, da vinjet ne prodajajo prek spletnih strani, niti ne dajejo popustov in lastnikom avtomobilov svetujejo, da vinjete kupijo na pooblaščenih prodajnih mestih, sicer so izpostavljeni tveganju in prevaram, ki pa jih v celoti prevzemajo nase. Dars tudi ugotavlja, da je vinjeta idealen produkt za različne promocijske akcije trgovcev, zavarovalnic in drugih ponudnikov storitev, ki s »podarjanjem« vinjet povečajo svojo prodajo izdelkov oziroma storitev ter ogled spletnih strani.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
75%
0.5km/h
0%
20°C
22°
18°
20°
Tue
19°
Wed
20°
Thu
21°
Fri
17°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA