Prefrigano in ne preveč okusno, vas v svoje vrste, kot v času komunizma spravi stranka, ki je ponosna naslednica zveze komunistov, SD. Preberite si tole.

Zvijače stranke SD

Če se je morda kdo spraševal, kako stranka SD pridobiva kandidate, ki kandidirajo na volitvah, je odgovor na dlani. V oddaji Milijonar na Planet TV ga je ponudila Kaja Ceglar iz Zagorja ob Savi. Ta je namreč voditelju oddaje razkrila, kako je na listi stranke SD ponesreči kandidirala za svetnico v občinskem svetu na lokalnih volitvah.

Voditelj oddaje je kandidatko Kajo Ceglar na začetku povprašal, kako se lahko zgodi, da nekdo ponesreči kandidira. Ta mu je pojasnila naslednje: “To je taka situacija, ko dobiš v roke papir. Velikokrat sodelujem v volilnem odboru, kjer so raznorazne volitve. Imate odbor, kjer so trije ali štirje ljudje, vam dajo volilnico, preverijo, da ste v volilnem imeniku in ti ljudje so po navadi zelo dobro plačani, kot se spodobi za ljudi, ki pomagajo državi. Za to, da si na tem položaju te mora neka lokalna stranka ali neka druga stranka predlagati, odvisno katere volitve so. Kontaktira me moja stranka, ki me je že parkrat predlagala, mi rečejo volitve bodo, rečem: super, bom šla.” Priznala je, da ni veliko spraševala okrog tega in nato je v dobila v podpis obrazec. “Jaz tega obrazca sploh ne pogledam. Malo ošvrknem, v redu v redu, podpišem, oddam, pošljem mojemu predstavniku. Čez dva dni dobim kontakt predsednika naše lokalne stranke, kako bo kampanja izgledala. Bila sem presenečena, kakšna kampanja, saj nisem mislila sodelovati.”

Tako to izgleda, če si član ponosnih naslednikov zveze komunistov.

PM