Policija poročilo

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.293 klicev. Med 462 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 54 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.

V 40 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 4 so bili huje, v 9 nesrečah pa lažje poškodovani, prav tako je v prometni nesreči na območju PU Celje umrla ena oseba. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnih krajih in 42 v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev, izrekli so 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 19 tatvin, 11 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 3 primere nasilje v družini in ponarejanja listin ter kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog in povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 8 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 7 na območju PU Koper ter 1 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (2), Iraka (2) in Tunizije (2).