Prava drama, kot v filmu. Primorec grozil, da se bo razstrelil. Pogajalci in policisti na delu! #video

Akcija v Kanalu, Zajem slike, Radio Robin

Včeraj se je na območju naselja Kanal, v občini  odvijala prava drama. Kot poročajo policisti PU Nova Gorica, je 45-letni moški grozil, da se bo razstrelil z jeklenko.

“Je kot v filmu,” je dogajanje opisala ena od stanovalk. Na družbenih omrežjih so očividci poročali, da so v Kanalu posredovale številne policijske patrulje, tudi specialci, pa gasilci in reševalci.

Policisti so bili o dogajanju obveščeni ob 12.34. Na kraj dogodka so napotili policiste PP Nova Gorica, več drugih policijskih patrulj in kriminaliste z območja PU Nova Gorica, da so pod vodstvom PP Nova Gorica kraj zavarovali in izvedli druge nujne ukrepe, ki so predvideni za takšne varnostne dogodke.

Policistom in kriminalistom PU Nova Gorica so se  pridružili policijski pogajalci, pripadniki specialne enote policije in pripadniki Oddelka za protibombno zaščito, ki imajo posebna znanja in veščine ter so posebej izurjeni za ravnanja v tovrstnih situacijah.

»Glede na resnost izrečenih groženj so policisti na omenjenem območju zaradi zagotavljanja varnosti ljudi iz bližnjih ulic v okolici stanovanjske hiše evakuirali več prebivalcev. Pri evakuaciji občanov so policistom PU Nova Gorica pomoč nudili gasilci PGD Kanal, nato pa so se jim v intervenciji pridružili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica.« Policisti poročajo, da v dogodku ni bil nihče od občanov poškodovan, so pa bili prebivalci glede na vse ugotovljene okoliščine oz. zaradi nevarnosti opozorjeni na samozaščitno ravnanje.

Zvečer je bila intervencija z uporabo prisilnih sredstev uspešno zaključena. Pri prijetju je oseba utrpela manjšo poškodbo, zato je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled v bolnišnico v Šempeter pri Gorici. V nadaljevanju so 45-letnega moškega predali v oskrbo zdravstveni ustanovi na severnem Primorskem. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

viri: Radio Robin, Primorske novice, Slovenske novice

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.