Pravijo, da bo v nedeljo med Kanglerjem in Arsenovičem šlo zelo na tesno?

slika: eKoper

Raziskava agencije Ninamedija, ki je za Večer opravila anketo pravi, da bo v nedeljo zelo tesen rezultat med Francem Kanglerjem in Sašo Arsenvičem.

Sprašujemo se, ali je Večerova anketa le taktika za Arsenovičeve volilce, da ne bodo zaspali in se v bodo v nedeljo množično odpravili na volišča, ali pa je to resnični pokazatelj razmerij sil v Mariboru?


Po raziskavi, ki jo je za Večer opravila agencija Ninamedia, se obeta dramatična končnica letošnjih lokalnih volitev. Z zelo rahlo prednostjo proti volilni nedelji stopa Franc Kangler, ki je po naši anketi za 1,6 odstotka boljši od Saše Arsenoviča, sicer vodilnega po prvem krogu.

Spomnimo se, da je  zanj po uradnih podatkih državne volilne komisije glasovalo 38,16 odstotka volivcev, za Kanglerja 31,37. Kar že kaže, da so se po prvem krogu, ko je odpadla množica kandidatov, kamor so se razpršili glasovi, karte na novo premešale. Če torej upoštevamo tiste, ki se še niso odločili (ali ne želijo povedati ali pa še ne vedo, kako bodo glasovali) – teh je nekaj več kot 15 odstotkov – bi Kangler prejel 42,9 odstotka glasov, Arsenovič 41,5. Razmerje med njima, če upoštevamo samo opredeljene, pa je 50,8 proti 49,2 v Kanglerjevo korist. Tudi v tem primeru je razlika med njima izjemno majhna.

Glavni pokazatelj bo seveda nedelja, šele takrat bomo videli pravi rezultat. Vsekakor pa si Maribor zasluži poštenega župana.

vir: Večer

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.