..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Pravosodni delavci ostali z dolgimi nosovi. 600€ golobovega dodatka ne bo!

Golob
slika, fotomontaža

Poslanci bi se morali jutri, v petek, na zahtevo koalicije sestati na izredni seji, na kateri bi med drugim obravnavali vladni predlog zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev, a se  ne bodo. 

 Pravosodni funkcionarji bi naj v skladu z zakonom od 1. januarja do uveljavitve reforme plačnega sistema v javnem sektorju, vendar najdlje do konca leta 2023, prejemali mesečni dodatek v višini 600 evrov bruto. A do tega ne bo prišlo.

Golob je očitno tudi pri tožilcih in sodnikih snedel besedo. Tako in tako to počenja že dolgo časa. DZ bi namreč v petek zakon moral obravnavati zakon po nujnem postopku, a je bil predlog vlade, ki bi pravosodnim funkcionarjem omogočil mesečni dodatek v višini 600 evrov bruto od 1. januarja do uveljavitve reforme plačnega sistema v javnem sektorju, vendar najdlje do konca leta 2023, danes umaknjen.

Golov je torej snedel besedo delavcem v pravosodju. Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan pa že išče izgovore da si želijo vzeti še nekaj časa, da preverijo ali so predlagane rešitve res najboljše in skladne z ustavo.

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
12°C
14°
9°
11°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.