slika: Demokracija

Tesna “prijateljica” Marijana šarca, kot so jo poimenovali pri Požareportu lepa N. naj bi za Šarca dobro služila. No vsaj za pomoč pri njegovem delu.

Neverjetni zneski na račun lepe N.?

Neverjetni zneski, naj bi se že leta 2007 pretakali bolj po Šarčevo. Famozna lepa N. sporno zaposlena novopečena agentka Sove, ki naj bi bila tudi zasebno povezana s predsednikom vlade Marjanom Šarcem, je prek svoje agencije Naba, posredovanje hostes in organiziranje prireditev, s. p., leta 2007 in 2008 samo prek javnega zavoda RTV Slovenija zaslužila dobrih 40 tisoč evrov (vir: Erar). Prav ste prebrali: 40.000 evrov. Se pa transakcije  časovno – “naključno”? – ujemajo z nastopanjem Šarca na TVS, predvsem v nedeljski popoldanski oddaji TLP (Tistega lepega popoldneva), ki se je septembra 2007 prelevila v oddajo NLP. Gre torej za “naključno” dejstvo, ki znova opozarja na informacije, da naj bi Šarec kot komik in imitator svoje honorarje služil tudi prek Nabe, in celo na domnevne davčne utaje pri teh honorarjih? Piše Požareport

O spornih izplačilih denarja “na roke” Marijanu Šarcu, ki je likom Serpentinša služil denar je že leta 2010 pisal Dnevnik (vir), ki je izpostavil velike honorarje. Tako je zapisal: “Dolgo se šušlja, da gre na tem področju (nastopov op.a.) vse bolj po domače. O tem je za Žurnal24 spregovoril predsednik enega od gasilskih društev. Humorist Marjan Šarec je za četrt ure dolg nastop želel v žep pospraviti 800 evrov honorarja. In to v gotovini, brez računa. Ker je bila za gasilce cena previsoka, so se mu zahvalili za sodelovanje.”

Sicer pa je, kot piše Nova24TV eden od ustvarjalcev oddaje Hri-bar je na družbenem omrežju Twitter pojasnil, da je bila Nataša H. v oddaji najprej ena od statistk, nekaj let pozneje pa “se je s firmo prijavila na razpis in kot najcenejša dobila organizacijo publike za eno sezono“. Povedano drugače: zbirala je mladeniče in mladenke, da so med snemanjem oddaje sedeli v studiu in na znak ploskali.

No danes Marjanu Šarcu zagotovo ne ploskajo več.

MG