Pred današnjo sejo MOM! Arsenović predlaga v novi val podražitev!

maribor, svetniki

Tudi tokratna seja MOM bo izredno zanimiva, saj ta, med drugim vključuje predloge župana Saša Arsenoviča  glede novih višjih cen v mestu Maribor.

Tokrat se bodo mestni svetniki lotili podražitev avtobusnih prevozov, parkiranja, vrtcev, gondole in podražitev odvajanje voda.  Precej razburjanja pri ljudeh je povzročila napoved podražitve avtobusnih prevozov. Predlog Marproma, ki v Mariboru upravlja mestni prevoz je  da se cena osnovne vozovnice, torej vozovnice za enkratno vožnjo, kupljeno v predprodaji, dvigne iz enega evra na 1,30 evra s 1. aprilom 2023. V predprodaji bo tako posledično deset voženj, kot na primer sedaj namesto osem evrov, stalo 10,40 evra. Dražje bi bile tudi mesečne vozovnice. Ta po trenutnem ceniku stane 30 evrov, odslej pa bo za mesečno vozovnico potrebno odšteti 36 evrov.

Predlogi za podražitev:

– Ura parkiranja izven centra mesta bi se podražila na 60 centov, v centru na en evro, na zaprtih parkiriščih pa na 1,5 evra.

– Cena vrtcev bi se povišala za 18 odstotkov.

– Enkratna vozovnica za avtobus bi po novem stala 1,3 evra (zdaj en evro), mesečna 36 evrov (zdaj 30).

– Povprečno gospodinjstvo bi za pristojbino za čiščenje odpadnih voda mesečno plačevalo 3,8 evra več.

– Povratna vozovnica za gondolo bi namesto dosedanjih šest stala 14 evrov.

Starše še posebej skrbi povišanje cen vrtcev. Ti naj bi se podražili kar za 18 odstotkov, V Mariboru vrtce obiskuje kar 4200 otrok. Cena vrtcev bi povišala bistveno bolj, kar za 38 odstotkov, Bi pa občina povišala tudi subvencije. 

Tu je še podražitev pristojbine za čiščenje odpadnih voda na centralni čistilni napravi v Dogošah, kar bi mesečno položnico za povprečno gospodinjstvo, ki porabi deset kubikov vode, podražilo za 3,8 evra.

Mestni svetniki stranke SDS, ki je, poleg županove, najmočnejša svetniška skupina v mestnem svetu MOM, podražitvam niso naklonjeni. Kako bodo glasovale ostale svetniške skupine bomo med sejo MOM, poročali tudi na našem portalu e-maribor.si.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.