Pred Hočko Magno danes ob 15. uri protest delavcev?

Magna,

Delevci Magne so ostali na cesti. Prav zato so danes ob 11. uri napovedali svoj protest pred lakirnico Magna v Hočah, a so ga prestavili na 15. uro.

Potem ko so sindikati Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS), ki jih vodi Gvido Novak, vodstvu hoške lakirnice postavili zahteve v zvezi z odpravninami in usklajevanjem plač, in če te ne bodo uresničene, za danes ob 11. uri napovedali protest delavcev pred vrati Magne, je ta včeraj zaposlene preko SMS-sporočil sklicala, kot so zapisali, na redni mesečni informativni sestanek ob 9.30 s pripisom, da je udeležba zavezujoča. Piše spletni Večer.

Kot je za Večer povedal Novak, naj bi zaposleni dobili še dopis, da je vsaka udeležba na protestu kršitev obveznosti oziroma da bodo njihovo udeležbo šteli kot nezakonito stavko. Povrh vsega pa je policijska postaja Rače pri sindikatih preverjala, ali so javni shod v skladu z zakonodajo napovedali. Sindikalist Novak nam je povedal, da za protest delavcev ne potrebujejo nobenih dovoljenj.

Sindikati so tako prestavili današnji protest pred Magno na 15. uro. Na protestu se bodo delavci zbrali zaradi nezadovoljstva, ki se je zadnje leto dni stopnjevalo in doseglo vrhunec z napovedanimi odpuščanji. Tako bo po več letih odrekanj za boljši jutri večina zaposlenih pristala na zavodu za zaposlovanje. 

več… sledi.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.