sloka: travel-slovenija

Po predlogu “strokovne” komisije naj bi Slovenijo razdelili na 11 pokrajin – tako bi dobili Dolenjsko, Gorenjsko, Goriško, Južno Štajersko, Vzhodno Štajersko, Zahodna Štajersko, Koroško, Ljubljansko, Primorsko-notranjsko, Savinjsko-šaleško in Pomursko pokrajino.

Štajersko razdelili kar na tri dele?

“Pokrajine DA, a ne nam spet maličiti naše Štajerske in jo deliti kar na 3 pokrajine!? Maribor ne more biti sedež neke 1/3 “Zahodne Štajerske”, ampak kvečjemu Osrednje Štajerske kot je to že predlagala stranka SDS. V Avstriji njihove Štajerske tudi niso delili na 3 kose.” Pravi poslanec Dejan Kaloh.

 

Maribor, bi tako pristal v delu 1/3 zahodne Štajerske. Maribor bi bil tako sedež Zahodno Štajerske pokrajine, ki bi imela sedež pokrajinskega sveta v Slovenski Bistrici in sedež sveta občin v Lenartu. Takšne “neumnosti” so danes razgrnili člani strokovne skupine pod vodstvom (ne boste verjeli, Mariborčana) Boštjana Brezovnika z mariborske Pravne fakultete.

Tako bi dobili Dolenjsko, Gorenjsko, Goriško, Južno Štajersko, Vzhodno Štajersko, Zahodno Štajersko, Koroško, Ljubljansko, Primorsko-notranjsko, Savinjsko-šaleško in Pomursko pokrajino. Kot izhaja iz predloga, avtorji predlagajo, da sedež pokrajine, sedež pokrajinskega sveta in sedež sveta občin ne bi bil v istem, ampak različnih krajih pokrajine. Predlagane sedeže pokrajinskega sveta in sveta občin pa bi lahko pokrajinski sveti spremenili in določili s statutom pokrajine.

A do končnega cilja je še dolga pot! To je na srečo samo osnutek! Se strinjate z njim?

vir 24ur, facebook, slika: 24ur

M.G.