slika: Facebook profil NK Maribor

Nogometaši Maribora so tudi na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov morali priznati premoč norveškemu Rosenborgu. Slovenski prvaki so tako kot na prvi tekmi v Ljudskem vrtu tudi na gostovanju v Trondheimu izgubili z 1:3.

Prvi polčas odlično, drugi manj odločno

Ob polčasu so nogometaši Maribora na Norveškem vodili z 1:0, tako da je v Trondheimu nekaj minut dišalo po čudežu, potem pa so v drugem delu igre popustili, izgubili z 1:3 in se s skupnim porazom z 2:6 proti Rosenborgu poslovili od sanj o ligi prvakov. Edini zadetek za Mariboročane je v prvem polčasu dosegel Rudi Požeg Vancaš, ki je imel večkrat na tekmi priložnost za še kakšen zadetek.

Bolgari naslednji nasprotniki?

Mariborčane zdaj čaka play-off za ligo Europa, evropsko jesen pa si bodo poskušali priboriti proti zmagovalcu para 3. kroga kvalifikacij tega tekmovanja med valižanskim TNS in bolgarskim Ludogorcem. Ime naslednjega evropskega nasprotnika bodo slovenski prvaki izvedeli v četrtek, moralo pa bi se zgoditi veliko presenečenje, da to ne bi bili Bolgari. Na prvi tekmi so namreč TNS premagali kar s 5:0.  Prvo tekmo bo Maribor igral v gosteh v četrtek, 22. avgusta, povratno teden kasneje v Ljudskem vrtu.

Vsekakor ni konec evropske zgodbe v Mariboru, a tukaj štejejo le zmage.

M.G.