(Pre)dolg spisek prekrškov navijačev na nogometni tekmi Maribor – Olimpija

maribor zgodovino slovenska nogometni prvak

Na varovanje tekme, ki si jo je ogledalo okoli 9.500 gledalcev, so se policisti skrbno pripravili.

Pirotehnika in nasilništvo na nogometni tekmi

Začelo se je sicer že pred tekmo, ko so obravnavali 12 kršiteljev, ki so na stadion skušali vnesti pirotehnične izdelke. Zoper vse bodo podali obdolžilne predloge pristojnim  sodiščem. Dvema od kršiteljev pa so izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah so izrekli še enemu kršitelju, ki “se je nedostojno vedel na javnem kraju in ni upošteval ukazov policistov”.  Prav tako so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog. Med tem postopkov pa je še drugi občan napadel policista. Policisti so uporabili  telesno silo, ga prijeli in pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. Tudi njemu so prepovedali udeležbo na športnih prireditvah.

Plačilni nalog sta si še pred tekmo “prislužila” še dva kršitelja, ki sta se nedostojno vedla in žalila policiste. Policisti so enemu človeku zasegli tudi posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedna droga konoplja. Če bo domnevo potrdilo tudi testiranje, ga čaka odločba o prekršku.

Med pridržanimi se je znašel tudi kršitelj, ki ni upošteval navodil varnostnika, nato se je nedostojno  vedel  do  policistov,  na  koncu pa ni upošteval niti njihovih ukazov. Za nameček so policisti med varnostnim pregledom pri njemu našli še pirotehnične  izdelke.  Zaradi  opisanih  kršitev je prejel plačilni nalog, zaradi  posesti  pirotehnike  pa  bo  zoper  njega podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, pravijo na PU Maribor.  Zaradi  večkratne  uporabe pirotehničnih sredstev na stadionu med nogometno tekmo  bo sicer prekrškovni organ PP Maribor I zoper organizatorja uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku – zaradi kršitev zakona o javnih zbiranjih.

Tudi po tekmi ni šlo brez težav. Policisti so po tekmi zaradi nedostojnega vedenja  na javnem kraju izdali plačilna naloga dvema kršiteljema, eden o njiju si je tudi prislužil prepoved udeležbe na športnih prireditvah. Še en plačilni nalog je romal v žep kršitelju, ki se je nedostojno vedel do policistov.Plačilni  nalog pa je prejel tudi kršitelj, ki je po tekmi želel preskočiti ograjo, varnostniku je strgal jopič, se nedostojno vedel do policista in ga pozival k pretepu, ob tem pa seveda ni upošteval ukazov policistov.

Naknadno pa so policisti obravnavali še dve kaznivi  dejanji poškodovanja tuje  stvari – poškodovano je bilo osebno vozilo, nekdo pa se je znesel tudi nad zunanjimi stoli lokala.

Taki dogodki ne sodijo na nogometne tekme.

MG


VREME

Maribor
delno oblačno
57%
2.1km/h
40%
27°C
29°
25°
25°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.