Predsednica parlamenta pojedla besedo. Zavrnila je srečanje z društvom 1. oktober

opica, urška
transparent

Le nekaj ur po četrtem shodu upokojencev je Urška Klakočar Zupančič spet razjezila upokojence, ki so besni, kot še nikoli. Odpovedala je namreč že dogovorjen termin za sestanek s predstavniki društva 1. oktober.

Četrti shod upokojencev Slovenije, je tudi tokrat potekal po ljubljanskih ulicah. A so se organizatorji odločili da se udeleženci najprej sprehodijo pred predsedniško palačo in za tem še pred poslopje vlade. Od predsednice republike Nataše Pirc Musar so zahtevali, da “odstrani” svojo svetovalko Biserko Marolt Meden zaradi njene soudeležbe pri pripravi predloga zakona o evtanaziji. Upokojenci se namreč borijo za življenje in ne za smrt.

“Gospa predsednica republike, opustite misel na vašo svetovalko Marolt Meden in na zakon o evtanaziji, mi hočemo živeti,” je poudaril Rupar. Skupaj z zbranimi upokojenci so nato skandirali: “Hočemo življenje, nočemo smrti!” . Predsednik Inštituta 1. oktober je dejal tudi na odru, da naj predsednica države ostrani svojo svetovalko in dodal, da bi si takšno svetovalko v času tretjega rajha izbral nemški nacistični voditelj Adolf Hitler

Primerjava z avtanazijo in tretjim rajhom je v tem primeru sicer popolnoma na mestu. Tudi v času nacistične Nemčije so se hoteli znebiti številnih upokojencev na takšen in drugačen način. Očitno pa je evtanazija neka nova levičarska “fora “za glodanje kosti, ki jo obožuje tudi Urška Klakočar Zupančič.

Ta je namreč le nekaj ur po zaključku shoda, ponovno razjezila upokojence in odpovedala že dogovorjeni termin za srečanje z društvom 1. oktober. V društvu tako razmišljajo, da pred poletjem pripravijo še en protest, ki bo tokrat uperjen v parlament in njeno predsednico, ki je požrla besedo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.