Predsednik Gorenjske regije SDM, Tim Rauter: “Mladi bomo obkrožili Anžeta Logarja.”

Timotej Rauter politika
Timotej Rauter

Predsednik Slovenske demokratske mladine Kamnik in Gorenjske regijske koordinacije Tim Rauter, je eden tistih mladih članov SDS, ki so v svojem kraju izredno aktivni. Tako on, ko Gorenjska regija mladih slovenskih demokratov stavi tudi na predsedniških volitvah na človeka, ki se zavzema za mlade, so zapisali v Slovenski demokratski mladini.

Podporo Anžetu Logarju je v imenu Gorenjske regijske koordinacija SDM, za javnost podal Tim Rauter. Tako je zapisal.

To nedeljo bomo po petih letih spet volili novega predsednika Republike Slovenije. Prihajajočega vrhovnega poveljnika bo čakalo veliko izzivov, preprek, vzponov in tudi padcev. Zaradi trenutnih geopolitičnih razmer v Evropi in svetu bomo potrebovali izkušenega, ter predvsem odločnega predstavnika naše države. Kako pomembni akterji v EU lahko dejansko smo, smo se že izkazali med prejšnjo vlado. Zato bomo mladi v nedeljo obkrožili Anžeta Logarja.

Borut Pahor ob začetku novega leta zaključuje svoj mandat kot predsednik RS. Zaključuje se deset let dolga era njegovega predsedovanja, katere se bomo spominjali po njegovem zavzemanju za narodno spravo, politično sprejemanje kompromisov in tudi njegovih izjav o miškah malih. Šalo na stran, sam ocenjujem njegovo desetletje dolgo vodenje na čelu države kot solidno. Njegova politična zrelost se je pokazala v drugem mandatu, predvsem med Janševo vlado. Čeprav Pahor ideološko in politično z bivšo vlado ni sovpadal, je vedno strmel k dialogu in posledično kompromisu, ter ni aktivno pomagal rušiti desno-sredinske vlade koaliciji KUL. Kar je v današnjih izjemno polariziranih časih en sam velik čudež.

Zato tudi v naslednjih petih letih Slovenija in njeni državljani potrebujemo povezovalnega vodjo. Predsednika, ki se bo v družbi in državnih organih zavzemal za mlade in ki ima bogate izkušnje tako na domačem, kot na tujem političnem parketu. Anže Logar je kot minister za zunanje zadeve poleg bivšega predsednika vlade dokazal, da v diplomaciji ni pomemben le geostrateški vpliv države, ampak tudi sposobnost le-njenih voditeljev. Ponovno je utrdil odnose z državami članicami NATA, zlasti z ZDA. V sredini leta 2020 smo na Bledu gostili visok obisk zunanjega ministra združenih držav, kar je po dolgem obdobju nagibanja Slovenije na vzhod bil izjemno velik dosežek. Anže je tudi velik zagovornik povezovanja tako v politiki, kot tudi v vsakdanjem življenju, saj zagovarja pluralno demokratično državo, v kateri je svoboda govora temeljna pravica državljana. Mladi, to nedeljo odidimo na volišča in obkrožimo zmagovalno številko dve. Podprli bomo Anžeta, ki je pokrovitelj projekta Mladi #ZaPrihodnost. Prav tako bomo podprli mladega, zagnanega in politično neobremenjenega kandidata. »Pogosto slišimo, da so mladi naša prihodnost, pozabimo pa, da so tudi naša sedanjost.«, s temi besedami je Anže pospremil na enem izmed soočenj. Zato smo v Slovenski demokratski mladini prepričani, da je Anže Logar edini kandidat, ki se bo zavzemal za položaj mladih tudi izven televizijskih studiev. Odločaj o prihodnosti Slovenije tudi ti in v nedeljo izkoristi svojo državljansko pravico. Se vidimo na volišču!

Tim Rauter, predsednik Gorenjske RK SDM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
69%
4.5km/h
75%
10°C
11°
9°
9°
Fri
8°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.