slika: Dejan Kaloh / twitter

Predsednik vlade Janez Janša je danes nenapovedano obiskal UKC Maribor in Mestno občino Maribor ter s sogovorniki spregovoril o stanju glede covida-19 in potrebnih investicijah v zdravstvo ter o financiranju nujnih projektov.

Predsednik vlade obiskal Maribor

Nocoj, v soboto, 21. novembra, se je v večernih urah na Mestni občini Maribor zgodilo nenapovedano srečanje med predsednikom vlade Janezom Janšo in županom MO Maribor Sašem Arsenovičem. Delovnega sestanka so se udeležili tudi mariborski podžupan dr. Samo Peter Medved, poslanec DZ mag. Dejan Kaloh, predsednik sveta UKC Jože Šabeder ter mestni svetnik Alen Filipovič.

Pred tem se je predsednik vlade mudil tudi v UKC Maribor, kjer mu je direktor bolnišnice Vojko Flis predstavil situacijo v času drugega vala epidemije covida-19 in potrebnih investicij v zdravstveno infrastrukturo. Na srečo se razmere v UKC Maribor glede bolnikov počasi stabilizirajo, je dejal dr. Flis. A še vedno se srečujejo s kadrovskimi težavami zaradi odsotnosti zaposlenih, ki so okuženi z novim koronavirusom ali v karanteni zaradi stika z okuženimi.

Predsednik vlade se je v Mariboru ustavil tekom sobotnih delovnih obveznosti med Ljubljano in Mursko Soboto, kar vodstvo MO Maribor ocenjuje kot pozitivno gesto, saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med MO Maribor in vlado RS ter o nujnih projektih. Spregovorila sta o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev, o financiranju projektov MO Maribor, kjer je premier potrdil dogodovor o financiranju, ki sta ga dne 20. 11. sprejela minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič, piše portal Politikis!

Zanimivo pa je, da je še pred kratkim, župan MOM Saša Arsenovič govoril o razočaranju nad državo, kot da sam nebi bil član koalicijske stranke SMC in kot da nebi poznal svojega strankarskega šefa Zdravka Počivalška. No, glede na današnji obisk predsednika vlade Janeza Janše pa upajmo, da bo konec “jokanja” pred novinarji, da država za občino nič ne naredi.

PM