Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Robert Golob, slika: zajem videa

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je pozvala k začasni prekinitvi zdravniške stavke. O čemer smo pisali TUKAJ. A so ji iz sindikata FIDES odgovorili, naj se pogovarja tudi z njimi.


V sindikatu Fides predsednici Nataši Pirc Musar odgovarjajo, da je stavka njihova ustavna pravica. »Predlagamo, da se, preden komentira situacijo v zdravstvu, bolje seznani s stanjem vsaj še pri zdravnikih, pozanimala se je namreč pri premierju, ki nam je te dni na pogovorih dvakrat odkrito grozil z ukrepi,« je dejal predsednik Fidesa Damjan Polh.

Prav tako se v sindikatu z njo ne strinjajo o začasni prekinitvi stavke. Menijo namreč, da gre za njihovo ustavno pravico. “Je zakonita, legitimna in v ničemer je ne kršimo,” je strnil Polh in ponovno poudaril, da v sindikatu pričakujejo ločeno obravnavo v plačnem sistemu. 

Robert Golob pa je na današnji novinarski konferenci spet blatil zdravnike, ki stavkajo. In jih obtožil, da so zdravniki tukaj le zaradi pacientov in da nebi smeli stavkati. V bistvu pa je vlada sama kriva, ker se sama ne drži podpisanih sporazumov. Pravico do stavke pa imajo seveda vsi. Tudi zdravniki! A očitno predsedniku vlade to še vedno ni jasno!

VREME

Maribor
oblačno
67%
1km/h
100%
9°C
11°
8°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.