/PREDSEDOVANJE EU/ Predsednica komisije Ursula von der Leyen v Sloveniji

ursula
Janez janša in Ursula von der Leyenslika, prihod na brdo: slikaTwitter

Premier Janez Janša in predsednica komisije Ursula von der Leyen sta obisk začela na pediatrični kliniki v Ljubljani, zdaj pa se že mudita na Brdu pri Kranju.

Predsednica komisije Ursula von der Leyen z Janšo na delovnem kosilu na Brdu

Na Brdo so za zdaj prišli zgolj komisarji, ki se sestajajo s slovenskimi ministri. Premier Janez Janša in predsednica komisije Ursula von der Leyen pa sta obisk začela na pediatrični kliniki v Ljubljani, kjer sta si skupaj z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in evropskim komisarjem Janezom Lenarčičem ter vodstvom klinike ogledala projekte, financirane iz nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost.

Predsednica EK Ursula von der Leyen bo na obisku v Sloveniji ob začetku predsedovanja Svetu EU predstavila tudi oceno slovenskega načrta za okrevanje v vrednosti 2,5 milijarde evrov. Ta bo podlaga za črpanje evropskih sredstev za spoprijemanje s posledicami pandemije covida-19. Pričakuje se pozitivna ocena. V skladu z načrtom naj bi Slovenija iz evropskega mehanizma za okrevanje prejela 1,8 milijarde evrov nepovratnih sredstev in 705 milijonov evrov posojil. Predvideno je 13-odstotno predfinanciranje, kar znaša 231 milijonov evrov.

P.M.


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
88%
2.1km/h
100%
-2°C
-1°
-4°
-1°
Sat
-3°
Sun
-3°
Mon
-2°
Tue
-1°
Wed

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA