Predstavljamo slovenske glasbenike: Zoran Cilenšek, Slovenec sem!

Zoran Cilenšek

Zoran Cilenšek  je glasbenik, ki je z glasbenim ustvarjanjem začel v letu 1989, je že leta 1990 posnel debitrantski album “Slovenec sem”  v sodelovanju z Božidarjem Wolfandom.

Zoran Cilenšek

Zoran Cilenšek je zaslovel s pesmijo, Slovenec sem!

Album ” Slovenec sem” Zorana Culenška je bil izredno uspešen, saj je bil prodan v 25.000 izvodih in za to osvojil srebrno naklado. Le eno leto kasneje, 1991, je Zoran posnel album “Špela”, ki je bila prodan v skoraj 20.000 izvodih. Pri ustvarjanju albuma “Špela” so z Zoranom sodelovali Gianni Rijavec, Zdravko Toplak, Tone Košmrl, Janez Hvale.

Leta 2005 se je Zoran Cilenšek preseil v Toronto v Kanadi in tam delal na slovenski radijski postaji. Zaradi velikega domotožja, se je leta 2012 vrnil v Slovenijo v Litijo, v svoj rodni kraj in ustvaril pesem ‘Sedem dolgih let’ v sodelovanju z Ivanom Sivcem. Skladbo ‘Slovenijo nosim v srcu’ je v letu 2018 posnel v sodelovanju z Janezom Hvaletom. Tokrat Zoran predstavlja čisto svežo, še vročo skladbo z naslovom Barbara. “To pesem je pred 30 leti napisal Božidar Wolfand-Wolf za mojo punco Barbaro, ker pa takrat moj menedžer Zdravko Toplak ni želel, da jo odpojem, je Wolf dal pesem Branetu Drvariču, zdaj pa smo pesem prenovili. Besedilo in glasbo je prispeval Božidar Wolfand-Wolf, aranžma pa Josip Pokupac,” je povedal Cilenšek

Ni pa Zoran pozabil niti na gasilce in za njih posnel odlično pesem!

Zoranu želimo še veliko glasbenega ustvarjanja

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.