Na brežiški OŠ v karanteni 31 učiteljev. imamo preko 850 novih okužb.

maska slovenija okužb
slika: twitter

Gre za največ potrjenih primerov okužb v enem dnevu od 4. maja. Po podatkih NIJZ-ja je trenutno v državi aktivnih 7276 primerov okužbe.

Potrjenih je 877 novih okužb, na intenzivni negi je 54 bolnikov.

Število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev v 14 dneh se je dvignilo na 342 (19 več kot dan prej), povprečje potrjenih primerov v zadnjih 7 dneh pa 599 (49 več kot dan prej). V ponedeljek so opravili tudi 37.331 hitrih antigenskih testov na okužbo z novim.

Na OŠ Brežice je po konferenci, ki se je je zadnji dan počitnic udeležila okužena učiteljica, v karanteni kar 31 učiteljev. To je po besedah ravnateljice Marije Lubšina Novak tretjina učiteljskega zbora. V karanteni je sicer že od petka tudi en 9. razred.

V izobraževalnih ustanovah v Podravju je skupaj okuženih 54 ljudi, učencev ali učiteljev. Največ okužb v Podravju imajo: II gimnazija Maribor (10), Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica (10), Osnovna šola Draga Kobala Maribor (6) Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor (5).

Velik skok okužb beleži Ljubljana (103), Ostala mesta z največ okužbami pa so: Koper (51), Kranj (41), Celje (40), Novo mesto (37), Domžale (27), in Maribor (23).

Preverite za vaš kraj (vir, Covid19 sledilnik):

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.