Predstavniki Magne na sestanku v Mariboru

Prvi julij je bil določen kot rok za pridobitev dovoljenj za pričetek gradnje lakirnice Magne Steyr v Hočah, ki pa je bil zamujen. V teh dneh potekajo obiski predstavnikov avstrijsko-kanadskega koncerna Magna pri županih občin, ki so kakor koli udeležene pri tem projektu.

V ponedeljek so obiskali Občino Miklavž. Župan občine Leo Kremžar je povedal, da jih še vedno skrbi pretočnosti kanalizacije, onesnaženje zraka ter podtalnice. Dogovorili so se, da če se  bodo v roku enega meseca poiskale formalne rešitve za kanalizacijo, podtalnico in onesnaženost zraka v obliki vladnih ali ministrskih sklepov in se bodo dogovori spoštovali, potem ne bodo nasprotovali izdaji okoljevarstvenega soglasja.

Včeraj so se sestali z županom Mestne občine Maribor, dr. Andrejem Fištravcem.

Na sestanku je David Adam, vodja projekta iz Magne nukleus, potrdil, da imajo plan B, ki je na Madžarskem, ampak raje bi se držali plana A. Ni pa konkretno povedal, kdaj bi prešli na plan B in da delajo vse, da bi gradili v Hočah. Poudaril je, da si želijo biti dober sosed, zato se pogovarjajo z župani v regiji o projektu, o tem kako vidijo prihodnost ter kako bo Magna sooblikovala življenje in vplivala na okolico, ko bodo tukaj delovali.

Mariborski župan  pa je povedal, da od vsega začetka podpirajo investicijo in jim zaželel dobrodošlico. Povabil jih je na karierni sejem, ki bo v mesecu novembru in kjer bi lahko Magna predstavila proizvodnjo, potrebe po kadrih in vzbudila zanimanje za zaposlitev.

Za zamenjavo kmetijskega zemljišča se je odločil tudi hoški kmet Rado Lobnik. Ogledal si je že parcele v Račah in ustno privolil v zamenjavo. V primeru podpisa pogodbe o zamenjavi zemljišč ne bo imel več interesa, da bi nasprotoval gradnji lakirnice.

Magna Steyr mora za gradnjo pridobiti še okoljevarstveno dovoljenje, Ustavno sodišče pa mora še odločiti o pobudi za presojo ustavnosti tako imenovanega zakona Lex Magna.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.