Predvolilna Tkalka

V skupnostnem razvojnem centru Tkalka, ki je alternativna poslovna stavba v Mariboru in deluje že od leta 2014, se dogajajo zanimive reči. Seveda v zanimivih »predvolilnih« časih. Kajti okrog 50 organizacij oziroma več kot 120 ljudi, ki si je našlo prostor v tem objektu v sklopu vizije socialne ekonomije, nima več možnosti podaljšanja pogodb od julija 2019 dalje. Hkrati pa se tudi ne oddajo prazni prostori.

Od leta 2014 pa vse do 1. januarja je bil dogovor med uporabniki prostorov in med lastnikom stavbe (Mestno občino Maribor), da uporabniki poskrbijo za vsebinski razvoj in koordinacijo hiše, medtem ko občina poskrbi za tehnično vzdrževanje in upravljanje, česar  po mnenju uporabnikov, lastnik ni opravljal na primerni ravni. Tako so uporabniki nehali vlagati v objekt, saj jim je bilo lani sporočeno, da Tkalka dolgoročno ne bo več delovala v okviru podpornega okolja za socialno ekonomijo in razvoj. Razlog za to je, da obstaja nov kupec oziroma najemnik.

Sedaj pa je prišla v javnost informacija, da prihaja k nam »tehnološki velikan« EON Reality, ki se ukvarja z informacijskimi tehnologijami. Predvsem z navidezno resničnostjo oziroma virtualno realnostjo. Takšna poteza bi v zameno za 20 milijonsko investicijo, »preselila« več nevladnih organizacij na »bolj primerno mesto«. Torej gre za klasično menjavo kapital-človek ali pa zgolj za izigravanje uporabnikov.  In to pred volitvami tako državnozborskimi in v jeseni lokalnimi.  Je to predvolilno-populistični prijem aktualnega župana Fištravca?

Ob vsem tem je svoje nestrinjanje javno izrazil le mariborski odbor SDS, ki sicer projekt novih delovnih mest podpira.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.