Prenova Ljudskega vrta stoji, župan išče izgovore?

Gradbeno dovoljenje za Ljudski vrt je že pripravljeno, a občina čaka…

Medtem ko dela pod južno in severno tribuno Ljudskega vrta potekajo, še vedno ni na vidiku začetek del na zahodni tribuni. Za gradbeno dovoljenje sicer ni več zadržkov, a mariborska oblast na čelu z županom Sašo Arsenovičem naj bi čakala na projektante.

Prejšnja mariborska oblast je začetek del napovedovala že lansko poletje, a se to ni zgodilo. V prihodnjih tednih ali mesecih je tako pričakovati nov javni razpis za izbiro izvajalca, saj je obnova zahodne tribune dražja kot je bilo predvideno. Župan Saša Arsenovič bo ponovil razpis za obnovo zahodne tribune Ljudskega vrta, ker naj razpis nebi bil pravilno voden. Ali pa skuša župan v projekt vključiti nekoga drugega, ki mu je bolj povšeči?

Gradbeno dovoljenje je sicer že pripravljeno, edina ovira je plačilo komunalnega prispevka, odločbo o katerem je Mestna občina Maribor prejela 6. decembra. Občina tako v bistvu ‘sama sebi ne podeli’ gradbenega dovoljenja, saj komunalni prispevek roma v občinski proračun. Odločbo o komunalnem prispevku je mariborska občina prejela 6. decembra. Če so v zadnjih dneh lanskega leta neplačilo pojasnjevali s prakso, da občina prejete račune lahko izvede naprej v roku 15 dni od prejema odločbe, je zdaj zgodba drugačna, so zapisali na portalu Maribor.info.

Kaj bo rekel mestni svet?

Nov javni razpis za izbiro izvajalca se lahko izvede le po sprejetju proračuna za leto 2019 in po potrditvi novelacije investicijskega programa. Oboje pa mora potrditi mestni svet, kar pomeni, da bodo prihodnje seje mestnega sveta bržkone zelo zanimive.

SIFA

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.