Prešteti vsi glasovi. Kateri so novi poslanci stranke SDS?

SDS parlament anketa opozicija
Slovenski parlament, foto: NSi
Prešteti vsi glasovi.

DVK je sporočila, da so bili prešteti so vsi glasovi na letošnjih parlamentarnih volitvah, ki se jih je udeležilo 70,92 odstotka volilnih upravičencev. 

Kljub temu, da smo tudi na našem portalu poročali o nepravilnostih n voliščih, zaradi katerih, bi morali volitve razveljaviti, so tu končni rezultati volitev. Današnji glasovi iz tujine razmerij v novem sklicu državnega zbora niso spremenili. 


[color-box color=”yellow”] Na DVK so upoštevali  tiste glasovnice, ki so jih volilci v tujini na pošto oddali do 24. aprila do 19. ure, ko so se v Sloveniji zaprla volišča. V tujino je bilo sicer poslanih več kot sto tisoč glasovnic, pri čemer pa so se pojavljale težave, saj številni slovenski državljani ponekod glasovnice niso prejeli pravočasno, a za to očitno ne bo odgovarjal nihče.[/color-box]

Na predčasnih volitvah v državni zbor leta 2018 je po pošti iz tujine skupaj glasovalo 9.392 volilnih upravičencev (po pošti iz tujine je takrat glasovalo 6.831 volilk in volilcev, 2.561 pa jih je glas oddalo na diplomatsko-konzularnih predstavništvih). Na volitvah v državni zbor leta 2014 pa je iz tujine skupaj glasovalo 7.842 volilcev.

[color-box color=”blue”] V državni zbor se je glede na končne rezultate uvrstilo pet političnih strank. V novem sklicu bo imelo največ poslancev Gibanje Svoboda – 41, sledi SDS s 27 poslanci, NSi je osvojila 8 poslanskih mest, SD 7, Levico pa bo v državnem zboru zastopalo pet poslancev oziroma poslank.[/color-box]

Poslanci SDS v novem sklicu parlamenta so naslednji:

Novi poslanci SDS so postali: Andrej Kosi, Janez Magyar, Anton Šturbej, Maja Kocjan, Rado Gladek in Andrej Hoivik.

Borut Pahor naj bi  ustanovno sejo državnega zbora sklical 13. maja

VREME

Maribor
oblačno
78%
1.5km/h
100%
25°C
27°
22°
23°
Sun
21°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.