Pri pripravi poročila LIBE o Sloveniji so sodelovali nekateri poslanci iz levice?

Zajem zaslona twitter

Še vedno odmeva afera, ko je evropska poslanka Romana Tomc EPP objavila ekskluzivno novico o aktivni vpetosti poslanske kolegice in predsednica SD Tanje Fajon vpletena v pripravo poročila o stanju demokracije in pravne države v Sloveniji, 

Pri pripravi poročila LIBE o Sloveniji so sodelovali nekateri poslanci iz levice?

“S poročilom se nikakor ne morem strinjati. Poročilo, ki ga pripravlja odbor LIBE, po mojem mnenju ni verodostojno. Mnenja poslancev so bila različna, vsebino poročila bi morali potrditi vsi člani misije. Kot članica DRFMG misije dokumenta do pred kratkim nisem niti videla, kaj šele, da bi ga potrdila. Pripravljalo se je za zaprtimi vrati,” je ob razkritju afere dejala Romana Tomc.

“Izkazalo se je, da so pri pripravi poročila LIBE o Sloveniji sodelovali nekateri poslanci iz levice. Naša poslanka, ki je bila članica te misije ni imela možnost sodelovati pri pisanju poročila. S tega vidika poročilo ni veljavno in predsednika Evopskega parlamenta bomo morali vprašati, kako se lahko pripeti, da so v pripravo poročila vključeni nepristojni poslanci, tisti, ki bi morali biti, pa niso,” je zapisal Milan zver, ki je na račun poročila povedal sledeče:

Leva politična garnitura se je očitno preveč zajedla v pore tudi Evropskega parlamenta. Blatenje Slovenije v Evropi pa tudi s takimi zavajajočimi poročili naši državi škodi.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.