Pri Stojmenovi Duh bodo 13.000 računalnikov, uporabnikom le posodili

Stojmenova duh

Kam in komu bo odšlo 13.000 računalnikov, katere je kupilo ministrstvo za digitalno preobrazbo se še vedno ne ve povsem dobro, sploh pa ne, komu bodo namenjeni.


Na ministrstvu pravijo, da bodo računalnike razdelili najšibkejšim. A so ti pol leta po nakupu, še vedno v skladišču Intereurope v Logatcu. Na poziv se bodo lahko prijavile zgolj družine, ki imajo vsaj enega otroka v osnovni šoli in ki na družinskega člana ne zaslužijo več kot 230 evrov na mesec. Tričlanska družina torej ne več kot slabih 700 evrov vseh družinskih prihodkov. Pri štiričlanski družini pa ne več kot 920 evrov. 

A pozor.  Družine bodo računalnike dobile na izposojo in ne v trajno last. Če ga bo kdo namerno uničil, zakon predpisuje celo plačilo odškodnine. Je pa pri tem najbolj zanimivo,  da je ministrstvo samo za skladiščenje do danes plačalo dodatnih 10.000 evrov. Prav tako pa so računalniki brez operacijskih in antivirusnih sistemov.  Piše portal 24ur.

Kdo bo družinam, ki bodo deležni računalnikov naložil operacijski sistem in antivusni program pa se še ne ve. 

 

 

 

VREME

Maribor
oblačno
68%
1km/h
100%
8°C
11°
7°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.