Po Golobovo bomo delali kar do 67-ega leta. Tudi izračun pokojnine bo drugačen.

upokojenci

Predlog nove pokojninske zakonodaje razburja. Delali bomo tako rekoč do smrti. Pa nekateri, po vsej verjetnosti, tudi s precej manjšo pokojnino, saj bo izračun precej drugačen?


Neumnost te vlade res ne preseneča več nikogar. Kot pišejo Slovenske novice, se nam obeta nova prenovitev pokojninskega sistema, ki bi dvignila starostno upokojevanje na 67 let. To pomeni, da bi tisti, ki so delali manj kot 40 let, lahko najprej odšli v pokoj, ko bodo stari 67 let. Za vse ostale bo glavni pogoj še vedno 40 let delovne dobe. 

Novosti se obetajo tudi pri izračunu pokojnine. Po novem naj bi se v izračun štelo vseh 40 delovnih let, ne samo najboljših 24, kot to velja zdaj. Tako bi večina imela precej nižjo pokojnino, saj bi težko naši nekoga, ki bi kar 40 let prejemal dobro plačo.

Vlada bi se morala o reformi začeti usklajevati že januarja. Zdaj napovedujejo, da bi se šele čez nekaj tednov lahko začela pogajanja s socialnimi partnerji. Kaj pa je odgovorni minister Luka Mesec delal do sedaj?

VREME

Maribor
oblačno
71%
1.5km/h
100%
9°C
12°
8°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.