Pri stranki DESUS še ne vedo kje bi bili. Odločili so le, da bodo delovali kot skupina.

Poslanci stranka DESUS
Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Člani poslanske skupine DeSUS so se namreč na današnji seji poslanske skupine pogovarjali tudi o prihodnjem delovanju stranke.

DELOVALI BODO KOT SKUPINA

Vodja poslanske skupine Franc Jurša je v izjavi za medije po seji povedal, da so se dogovorili, da bodo v poslanski skupini delovali vsi poslanci dosedanje poslanske skupine. Poudaril je, da je v poslovniku DZ in poslovniku poslanske skupine opredeljeno, kdo je njen član, piše STA.

Poslanca Roberta Polnarja so namreč izločili iz stranke. “Robert Polnar ni dal odstopne izjave in je še vedno, na nek način, član poslanske skupine,” je dejal Jurša. Poslanec Branko Simovič je sicer danes dejal, da imajo v stranki tri struje. Glede tega je Jurša danes povedal, da sam ne bi govoril o strujah, ampak o različnih razmišljanjih.

Glede napovedanega pogovora z vodstvom stranke je pojasnil, da imajo precej odprtih vprašanj. Vsebine teh pa danes ni želel komentirati. Na vprašanje, ali je glavna dilema, ali naj poslanska skupina z dosedanjo vlado sodeluje na podlagi posebnega sporazuma ali naj bo del opozicije, pa je Jurša odgovoril, da se o tem danes niso pogovarjali. “O tem vprašanju bomo verjetno spregovorili z vodstvom stranke,” je dodal. Po njegovih besedah pa poslanci DeSUS danes tudi niso razpravljali o morebitni novi vložitvi konstruktivne nezaupnice, piše SIOL.

VREME

Maribor
delno oblačno
85%
1km/h
28%
19°C
21°
18°
20°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.