Policija poročilo

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1092 klicev. Med 392 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 20 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 72 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru, ter 58 kaznivih dejanj.


Na področju prometne varnosti so obravnavali 63 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 11 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj in Nova Gorica in 1 vozilo na območju Policijske uprave Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 25 primerih na javnih krajih, ter 9-krat v zasebnih prostorih.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 2 osebama na območju policijskih uprav Novo mesto in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 17 tatvin, 13 vlomov, 2 ropa, 8 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj listin, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 4 nasilja v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje denarja in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bil obravnavan 1 državljan Maroka zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Koper.