Prihaja nova različica omikrona BA.5. Golobovi pa plešejo?

Iz Japonske prihaja zaskrbljujoča novica. Pojavila se je nevarna in bolj kužna različica omikrona, imenovana BA.5.

Samo v Tokiu so danes zabeležili 18.919 novih okužb s koronavirusom. Japonski premier Fumio Kišida je prebivalstvo pozval k največji previdnosti. Število koronavirusnih bolnikov s hudimi simptomi se je sicer od četrtka povečalo za sedem na 107, v petek pa so zabeležili 31 novih smrtnih primerov zaradi covid-19, še poroča Japan Times.


Različica omikrona je veliko bolj kožna, kot navadni omikron in bila naj bi tudi nevarnejša. Japonskem je danes z več kot 110 tisoč novimi primeri koronavirusa doseglo rekord, poroča japonski časnik Japan Times. Država se tako spopada s sedmim valom epidemije. In le še vprašanje časa je, kdaj bo to pljusknilo še k nam.

Seveda zdravilo za to različico Oomikrona BA.5. ni vitamin D, sonce in morska voda, kar nam zmotno zapoveduje Robert Golob. In ko bodo v Svobodi nehali plesati in se smešiti, bi bilo dobro, da se lotijo nevarnosti, ki nam preži.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
68%
4.1km/h
75%
17°C
18°
16°
17°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
13°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.