Živeti na naš račun! Bandelliju za nič dela 3347.72 evra, Moderendorferju 3387,93 evra

Marko Bandelli kovšca
slika: primorske novice

Kako lepo je živeti ne naš račun? Tisti, ki še niso našli službe po tem, ko so jih volivci postavili na hladno, dobivajo lepa nadomestila. Tudi ta mesec so ji prejeli.

Nekateri poslanci, katere so volivci postavili na hladno, uživajo poletje brez truda, oziroma bolje rečeno brez dela. Pa jim vseeno kapne nekaj več, kot 3000. evrov v žep. Te dni je lepo biti Marko Bandelli. Nadomestilo zanj je sporno iz stališča, da bi si kot uspešen podjetnik in lastnik več športnih avtomobilov, ter lastnik podjetje, skoraj zagotovo lahko uredil zaposlitev. Zato pa lepo uživa in pričakuje delovno mesto v novi vladi Roberta Goloba, da ga bodo zaposlili na enem izmed novih ministrstev, ki jih vlada namerava ustanoviti. Bandelli je za mesec junij tako prejel nadomestilo kar 3.347,72 evra bruto. 

Med nekdaj glasnimi nasprotniki Janševe vlade, sedaj pa med iskalci zaposlitve si dela še vedno ne morejo najti denimo iz LMŠ Jani Möderndorfer, ki je prejel 3.387,93 evra bruto, Andreja Zapret (3.257,25 evra bruto) in Brane Golubović (3.845,81 evra bruto), iz SD Gregor Židan, ki je prejel 3.257,63 evra bruto, pa nekdanji mariborski poslanec, ki so ga volivci postavili na hladno. Franc Trček (3.317,57 evra bruto) ter iz Levice Primož Siter, ki je prejel 3.186,89 evra bruto, in Violeta Tomić, ki je iz stranke sicer izstopila, prejela pa je 3.939,89 evra bruto. Med prejemniki nadomestka za nič dela je tudi nekdanji predsednik DZ Igor Zorčič, ki je prejel kar 4.578,86 evra bruto. Vseh poslancev ki prejemajo nadomestila je skupaj kar 33.

Sicer pa že od leta 202 za nič dela prejema tudi bogato nadomestilo Milan Kučan. Poleg svoje pokojnine je ta mesec  prejel še 1.105,33 evra bruto nadomestila. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
48%
1km/h
75%
25°C
28°
22°
24°
Fri
14°
Sat
15°
Sun
15°
Mon
10°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.