..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Primite se za denarnice. Za toliko se bodo podražili vrtci?

Saj ni res pa je. Tudi vrtci se bodo dražili. Še plešete? Tu so izračuni za nekatere mestne občine, kot za mestno občino Maribor. Primite se za denarnice.

Zvišanje cen vrtcev so že napovedali v združenju mestnih občin, ki poziva vlado, da pokrije nastale stroške, v nasprotnem primeru bodo »zaradi nevzdržnega finančnega stanja poslovanja vrtcev prisiljeni v dvig cen« že v februarju. Župani trdijo, da nimajo sredstev za pokritje višjih stroškov dela, ki predstavljajo največji del cene programov vrtcev. 

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je zahteve občin zavrnila kot neutemeljene, saj da država vsaj delno pokrije dvige plač pomočnic vzgojiteljic s tem, ko so pred nekaj meseci sprejeli najvišjo povprečnino doslej, določeno pri 700 evrih. Torej gre ponovno vse na pleča staršev.

Cene bodo recimo dvignili na Ptuju, zaenkrat še ne vedo za koliko, v Murski Soboti za 12%. Ceno vrtcev bodo dvignili krepko v Ljubljani, a še ne vedo za koliko. Povečanje napovedujejo tudi v Celju in Novi Gorici.  Kako visoke bodo cene vrtcev v vseh slovenskih mestnih občinah, če se uresniči napoved o dvigu za 17 odstotkov. Novogoriški starši bi za jasli po takšnem zvišanju plačevali kar 434 evrov. V  Mariboru sedaj starši plačujejo 281,53 evra. Po napovedanem povišanju, bi bila cena vrtca okoli 329,40 evra.

Za primer, najmanj za vrtec plačajo v Murski Soboti 262,71 evra, največ pa v Novi Gorici 371,23 evrov. V Mariboru recimo plačajo 32 evrov manj kot v Ljubljani.

vir: Slovenske novice

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
12°C
14°
9°
11°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.